Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μία νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς!


Την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών γιόρτασαν χθες οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Βόλου σε μία λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αχιλλοπουλείου, στέλνοντας ωστόσο το μήνυμα για την ανάγκη αναβάθμισης του επαγγέλματός τους .

Στην παρούσα φάση οι νοσηλεύτριες δεν επαρκούν, ενώ στις πρωινές βάρδιες πολλές φορές υπάρχει μόλις μία νοσηλεύτρια για να εξυπηρετήσει 30 και 40 ασθενείς!
Εντονα είναι ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Βόλου εν έτη 2012. Ο κ. Γιώργος Θεοτόκογλου νοσηλευτής Τ.Ε. στην Καρδιολογική Κλινική ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στο Αχιλλοπούλειο εργάζονται 450 Τ.Ε. νοσηλευτές-τριες και περίπου 170 Δ.Ε νοσηλευτές-τριες.
«Οι ελλείψεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Υπάρχουν τμήματα που δεν επαρκεί το προσωπικό για να βοηθήσει τους ασθενείς και αυτό συμβαίνει κυρίως στην πρωινή βάρδια και συνήθως είναι μία ή ένας νοσηλευτής για 30 και 40 ασθενείς. Οπότε εάν θέλουμε να αναβαθμίσουμε και το έργο μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες απέναντι στον πολίτη στο νομό μας θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοτόκογλου
Ο ίδιος δεν έκρυψε πως το προσωπικό χρειάζεται ανανέωση καθώς συγκροτεί μία υπηρεσία που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, πρωί και βράδυ και αργίες.
«Το προσωπικό είναι κουρασμένο γιατί υπάρχουν νοσηλεύτριες με 20 και 25 χρόνια προϋπηρεσία και δεν επαρκούν για να κάνουν αυτά που πρέπει προς τους ασθενείς. Πιστεύουμε πως εάν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις από τους διοικούντες ίσως και να υπάρχει θετικό μέλλον. Κι εμείς οι παλαιότεροι να μπορέσουμε να δώσουμε τις γνώσεις μας στα νέα παιδιά για να αγαπήσουν το επάγγελμά τους», είπε ο κ. Θεοτόκογλου.
Για την ψυχολογία των νοσηλευτών-τριών την περίοδο της κρίσης μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Φούλη Τσιώμου.
«Εμείς οι νοσηλευτές καθημερινά βιώνουμε τη θλίψη και την απογοήτευση, την απαξίωση του ρόλου μας και της προσωπικότητάς μας. Πώς θα μπορούσαμε να νιώθουμε διαφορετικά όταν εργαζόμαστε σε δύσκολες συνθήκες αποτελώντας τον κυματοθραύστη των παραπόνων των συγγενών και ασθενών; Πώς θα μπορούσαμε να είμαστε χαρούμενοι όταν η εργασία μας δεν αμείβεται με μισθούς αντίστοιχους του έργου μας που προσφέρουμε, όταν καταστρατηγούνται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα μας δικαιώματα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος του Συλλόγου επεσήμανε πως το Νοσοκομείο χρειάζεται περαιτέρω προσωπικό και οι προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων είναι πάγιο αίτημα όλων.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες μίλησε και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Δήμητρα Γελαγώτα, σημειώνοντας πως οι νοσηλευτές αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Νοσοκομείου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε το προσωπικό για τη σημαντική συνεισφορά του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου