Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Στην λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών οι νοσηλευτές.


Στην λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων αναμένεται να εισέλθουν οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων,
σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη. Κερδισμένοι θα βγουν 35.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα υπαχθούν στο ειδικό αυτό καθεστώς και θα δουν το όριο συνταξιοδότησης να μειώνεται κατά μία πενταετία.

Από τη νέα λίστα θα εξαιρεθούν 120.000 άτομα, προκειμένου ο αριθμός εκείνων που υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά να μην ξεπερνά το 10% του εργατικού δυναμικού. Περίπου 50.000 εργαζόμενοι διεκδικούν εδώ και χρόνια την ένταξή τους στα βαρέα, καθώς ο σχετικός κατάλογος δεν έχει ανανεωθεί για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Την αναγκαιότητα να υπαχθεί το Νοσηλευτικό επάγγελμα στη λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, τονίζει στο Νέο Βήμα, το Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Τσαρνούχας Γαβριήλ: «Η ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, είναι ένα πάγιο αίτημα του κλάδου μας και το ενδεχόμενο να τελεσφορήσει, μας βρίσκει θετικούς. Θα είναι δικαίωση για όλους τους νοσηλευτές για τη δύσκολη και επώδυνη προσφορά τους στον τομέα της υγείας. Εκεί που έχουμε επιφυλάξεις είναι για το εάν όντως γίνει, διότι εμείς ακόμη δεν έχουμε κάτι επίσημο στα χέρια μας, και το δεύτερο είναι με πιο τρόπο θα μεθοδευτεί η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά για όσους νοσηλευτές έχουν υπηρετήσει και δεν έχουν βγει στη σύνταξη, αλλά είναι με πάρα πολλά χρόνια υπηρεσίας στη δουλειά. Δηλαδή αυτοί που έχουν 10-15 ή 20 χρόνια προϋπηρεσίας κατά πόσο θα είναι εύκολο να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά».

Υ.Γ. Όσοι υπηρετούν στη νοσηλευτική υπηρεσία επιτελούν ένα ύψιστο έργο προσφοράς προς τον ανήμπορο και ασθενή συνάνθρωπο, προς την οικογένεια και την κοινότητα. Οι συνθήκες εργασίες δεν είναι πάντοτε οι καλύτερες, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε στα περισσότερα Νοσοκομεία, όπως και  στο δικό μας, οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι από αυτούς που προβλέπει ο Οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου