Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μία λοίμωξη από υπερβακτήριο κοστίζει $60.000 στο νοσοκομείο.


Η μόλυνση ενός μόνο ασθενούς από το ανθεκτικό υπερβακτήριο MRSA, το οποίο γίνεται όλο και συχνό, μπορεί να κοστίσει στο νοσοκομείο 60.000 δολάρια, ανέφεραν ερευνητές σε χθεσινή τους δημοσίευση.

Η μελέτη τους σε επτά νοσοκομεία και κέντρα υγείας δείχνει ότι η λήψη δράσης, ακόμη και ακριβής δράσης, για την καταπολέμηση των λοιμώξεων μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα, αναφέρουν οι ερευνητές από το Duke University της North Carolina.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS ONE, αφορά τον ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο (MRSA) και τις λοιμώξεις MRSA που σχετίζονται με χειρουργείο.
«Οι λοιμώξεις στο σημείο της εγχείρησης λόγω MRSA οδήγησαν σε αύξηση των δαπανών κατά 19 εκ. δολάρια στην ομάδα των νοσοκομείων που μελετήθηκαν» προσθέτουν οι ερευνητές.
«Οι λοιμώξεις στο σημείο της εγχείρησης λόγω MRSA οδήγησαν σε 7πλάσιο κίνδυνο θανάτου, 35 φορές υψηλότερο κίνδυνο επανεισαγωγής στο νοσοκομείο, περισσότερες από 3 εβδομάδες πρόσθετης νοσηλείας και περισσότερο από 60.000 δολάρια πρόσθετα κόστη ανά ασθενή, σε σύγκριση με τους ασθενείς που δεν μολύνθηκαν».
Οι Deverick Anderson και συν. εξέτασαν αρχεία από περισσότερες από 140.000 χειρουργικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1998 και 2003.
Η μελέτη δείχνει ότι το καθάρισμα του νοσοκομείου, οι συχνότεροι έλεγχοι για λοιμώξεις, ακόμη και η πρόσληψη προσωπικού για να επιμεληθεί του θέματος, είναι μια δαπάνη που τελικά εξοικονομεί χρήματα.


Πηγή:Reuters




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου