Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Νοσοκομειακά απόβλητα σε ανοικτό χώρο στο Αττικό Νοσοκομείο


Μεγάλη ποσότητα νοσοκομειακών αποβλήτων σε ανοικτό χώρο στο νοσοκομείο "Αττικό" εντόπισαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο. Ιδιωτική εταιρεία συγκέντρωνε στον συγκεκριμένο χώρο απόβλητα του Αττικού Νοσοκομείου, αλλά και ακόμα τριών νοσοκομείων ("Ευαγγελισμός", "Ωνάσειο", "Λαϊκό") πριν τα μεταφέρει με φορτηγά στη Θεσσαλονίκη.




Ανακαλύφθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο των επιθεωρητών περιβάλλοντος
Ο χώρος όμως δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία ασθενών και εργαζομένων. Παράλληλα υπάρχουν υποψίες ότι τα απόβλητα διακινούνταν παράνομα εντός κι εκτός Ελλάδας για να αποτελέσουν καύσιμη ύλη.
Η ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων συγκέντρωνε τ' απόβλητα τριών ακόμα νοσοκομείων στο "Αττικό" για μεταφόρτωση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Οι υπάλληλοι της εταιρείας συγκέντρωναν τα απόβλητα σε κάδους, τους οποίους μετά τη χρήση έπλεναν κι έριχναν τα νερά σε χώρο του νοσοκομείου. Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται από την ιδιωτική εταιρεία εδώ και τρία χρόνια χωρίς την ύπαρξη σχετικής σύμβασης. Υπενθυμίζεται ότι για τα νοσοκομειακά απόβλητα χρειάζεται ειδική επεξεργασία λόγω της επικινδυνότητάς τους για τη δημόσια υγεία.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος επισημαίνεται ότι "μετά από επέμβαση των αστυνομικών αρχών και του εισαγγελέα τηρήθηκαν οι διαδικασίες του αυτόφωρου και σχηματίζεται δικογραφία. Εκτός των επί τόπου ευρημάτων, διερευνάται ο προορισμός και σκοπός της μεταφοράς των αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου παράνομης διακίνησής τους στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό και της διάθεσής τους ως καύσιμης ύλης".

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/06/2010



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου