Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πιο κουρασμένο και απογοητευμένο παγκοσμίως το ελληνικό νοσηλευτικό προσωπικό


Το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελλάδα είναι το πλέον καταπονημένο και απογοητευμένο από τις συνθήκες εργασίας και την ποιότητα της παρεχόμενης ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 12 χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ. Τα πορίσματα της έρευνας δημοσιεύονται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση. 


Το 47% των νοσηλευτών και νοσηλευτριών στην Ελλάδα δηλώνει ότι η ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται στους ασθενείς είναι φτωχή ή μέτρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών. 

Επίσης στην Ελλάδα καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά νοσηλευτών και νοσηλευτριών που δηλώνουν υπερβολική κόπωση, 78%, δυσαρέσκεια από τις συνθήκες εργασίας, 56% και πρόθεση να αλλάξουν επάγγελμα τον επόμενο χρόνο, 49% (μαζί με τους Φιλανδούς). 

Εξάλλου, οι Έλληνες ασθενείς εμφανίζονται λιγότερο πρόθυμοι να συστήσουν σε άλλους το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύθηκαν, σε ποσοστό μόλις 53% (το αντίστοιχο ποσοστό είναι 78% στην Ελβετία). 

Η έρευνα διεξήχθη σε 488 ευρωπαϊκά και σε 617 αμερικανικά νοσοκομεία, με τη συμμετοχή 60 χιλιάδων μελών νοσηλευτικού προσωπικού και 130 χιλιάδων ασθενών. 

Οι συντάκτες της έκθεσης, ακαδημαϊκοί, ειδικοί και ερευνητές συμπεραίνουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά στα νοσοκομεία παγκοσμίως. Συστήνουν ως στρατηγική χαμηλού κόστους για τη μεγαλύτερη ασφάλεια και την καλύτερη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν τα νοσοκομεία τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού. 






http://www.skai.gr/news/health/article/198328/pio-kourasmeno-kai-apogoiteumeno-pagosmios-to-elliniko-nosileutiko-prosopiko-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου