Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Λιποθυμούν νοσηλευτές απο την κούραση στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Λιποθύμησε νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Ρόδου, λόγω υπερκόπωσης, τονίζει σε αναφορά της η προϊσταμένη της Νεφρολογικής Κλινικής καταγγέλοντας ότι οι ελλέιψεις προσωπικού έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις για τους ασθενείς και το ίδιο το προσωπικό. Η αναφορά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλλες αναφορές γιατρών οι οποίοι έχουν κατά καιρούς επισημάνει το πρόβλημα στελέχωσης του νοσοκομείου.
Σύμφωνα πάντα με την αναφορά η οποία κατατέθηκε στις 21 Φεβρουαρίου:
"Η κλινική του νοσοκομείου  αποτελεί πολυκλινική όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας.Σε 34 ασθενείς της πολυκλινικής υπάρχει μία νοσηλεύτρια το πρωί και η προϊσταμένη, δύο νοσηλευτές το απόγευμα,δύο νυχτερινές και δύο φορές την εβδομάδα μία νοσηλεύτρια με δύο μαθητευόμενες. Στις 17.2.2012, νοσηλεύτρια της κλινικής λιποθύμησε στο διάδρομο αφήνοντας μόνη της μία συνάδελφο της του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.
Η νοσηλεύτρια που λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επείγοντων Περιστατικών και όλο αυτό το διάστημα παρέμενε μόνη της στην κλινική η νοσηλεύτρια του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, η οποία δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει αν συνέβαινε κάποιο περιστατικό.Επίσης, στις 20 του ίδιου μήνα, στην ίδια κλινική υπήρχε περιστατικό το οποίο εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα που δεν μεταφέρθηκε στην αρμόδια κλινική,όπως έπρεπε και μετά το χειρουργείο επέστρεψε η ασθενής διασωληνωμένη στην ίδια κλινική, στην οποία παρέμεινε μέχρι την επομένη μέρα όπου και κατέληξε.
Την ημέρα εκείνη του περιστατικού σε βάρδια ήταν μία νοσηλεύτρια και δύο μαθήτριες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στην ετοιμασία για το χειρουργείο.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε τετράκλινους θαλάμους της κλινικής αυτής νοσηλεύονται νεφρολογικοί ασθενείς και στον ίδιο θάλαμο υπάρχουν εμπύρετα περιστατικά.
Η προϊσταμένη της κλινικής υποστηρίζει στην αναφορά της ότι το νοσηλευτικό προσωπικό απαιτείται να είναι σταθερό και μόνιμο σε κάθε κλινική για την προάσπιση της υγείας των ασθενών, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν νοσηλευτές «τουρί- στες» και ότι το νοσοκομείο δεν είναι σούπερ μάρκετ, αλλά αφορά ανθρώπινες ζωές."
Η αναφορά της προϊσταμένης που βρίσκεται στα χέρια του διοικητή, υπογράφεται εκτός από την ίδια και από τους γιατρούς της κλινικής. Όπως είναι γνωστό,εντός της εβδομάδας, πρόκειται να υποβληθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που σχηματίσθηκε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνο Μπούτσικο για τις ευθύνες των εμπλεκομένων στη διαδικασία της πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού.Επίσης, αναμένονται και τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών που έχει διατάξει ή έχει διενεργήσει προσωπικά ο κ. Μπούτσικος και αφορούν αναφορές και καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και του Συλλογου Νοσοκομειακών Γιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου