Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Καταγγελία για το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.


Το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας καταγγέλλουν τόσο η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Ν.Κοζάνης και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ το πρόβλημα είχε ανακύψει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο «εξαιτίας των μέτρων του Μνημονίου, τα οποία πάγωσαν κάθε πρόσληψη γιατρού, ακόμη και στις ακραίες περιπτώσεις που Νοσοκομεία κινδύνευαν με κλείσιμο».
Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική εξέλιξη, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του νοσοκομείου ότι θα κρατήσει ανοιχτή την Κλινική κάνοντας μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομεία της Μακεδονίας.
Με έγγραφό της η διοίκηση το νοσοκομείου ζητά έως το τέλους Μαΐου να βρίσκεται σε ετοιμότητα η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης, για την αντιμετώπιση τυχόν επειγόντων περιστατικών. 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί την Τρίτη το πρωί στον προαύλιο χώρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. Η ΟΕΝΓΕ καλεί τη διοίκηση της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας και τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου