Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εργαζόμενος μηνύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.


Για εγκληματική αμέλεια σε επίπεδο εξοπλισμού και ενημέρωσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης κάνει λόγο ένας 46χρόνος Ηρακλειώτης, ο οποίος για ένα χρόνο ήταν μέλος της Επιτροπής Ζυγίσματος Επικίνδυνων Ιατρικών και Μολυσματικών Αποβλήτων του Νοσοκομείου.

Ο 46χρόνος είναι ένας από τους νεότερους ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, ενώ με αγωγή που έχει καταθέσει ήδη στρέφεται κατά του Νοσοκομείου, το οποίο και θεωρεί υπεύθυνο για την τωρινή κατάσταση της υγείας του.
Σύμφωνα με το «Έθνος», στην αγωγή που έχει κατατεθεί στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ο ενάγων τονίζει πως παρέμεινε στη συγκεκριμένη θέση επί ένα χρόνο, όταν ο μέσος χρόνος απασχόλησης κυμαίνεται από έναν έως και τρεις μήνες.
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι, παρότι για έναν ολόκληρο χρόνο ερχόταν σε άμεση επαφή με τα μολυσματικά και ραδιενεργά απόβλητα του νοσοκομείου, δεν είχε υποβληθεί στη στοιχειώδη εκπαίδευση (η ειδικότητά του ήταν αυτή του ξυλουργού), ενώ ποτέ δεν του είχαν χορηγηθεί από τη διοίκηση τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και στολές εργασίας. Επίσης, δεν είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους που εγκυμονούσε για την υγεία του η καθημερινή του επαφή με τα απόβλητα.
Όπως τονίζει ο ίδιος «η παρουσίαση και ανάπτυξη της ασθένειας τελεί σαφώς, σύμφωνα και με τα λεχθέντα των επαϊόντων ιατρών που με παρακολούθησαν και με παρακολουθούν έως και σήμερα, σε πρόσφορη αιτιώδη συνάφεια με την απερίσκεπτη και δίχως προστασία έκθεσή μου στα ως άνω μολυσματικά και ραδιενεργά απόβλητα του νοσοκομείου».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου